Transformer innovators since 1945

Middenspanningstransformatoren

Inleiding
Er zijn binnen het segment middenspanningstransformatoren twee typen uitvoeringen die in de markt worden toegepast. Het gaat hier om de giethars geïsoleerde middenspanningstransformator (droge transformator) en de oliegekoelde transformator.

Cast resin transformatoren
De giethars geïsoleerde transformator is beter bekend onder de naam Cast Resin (giethars isolatie tot 36kV en een vermogen tot 25MVA). Tevens zijn leverbaar luchtgekoelde transformatoren en distributietransformatoren. De transformatoren voldoen volledig aan IEC en CENELEC HD464 specificaties.
De transformatoren zijn met name geschikt voor toepassingen in:
•  Ondergrondse omgevingen
•  Mijnen
•  Vliegvelden
•  Ziekenhuizen
•  Schepen- en offshore projecten
•  Gemaalsystemen en waterbeheersystemen

Bijzondere isolatie
Isolatie van de transformator wordt gerealiseerd door het ingieten van de transformator wikkelingen. Dit is een bijzonder secure procedure, die onder een geschikt vacuüm moet plaatsvinden. Gebeurt dit namelijk niet, dan is de kans op het ontstaan van luchtbellen groot en kan de transformator scheuren. De koeling van de transformator vindt plaats via natuurlijke luchtventilatie en eventueel een geforceerd koelsysteem. Wesemann is specialist op het gebied van dit type transformator en kan u adviseren bij de aanschaf en plaatsing van dit type transformator.

Voordelig
De cast resintrafo is kostbaar in de aanschaf, vergeleken met de oliegekoelde transformator. Echter, een aantal zaken spreken in het voordeel van dit type transformator, waardoor dit type transformator een geschikt alternatief is voor oliegekoelde transformatoren. Het feit dat de transformator vrij compact gebouwd kan worden en de lage onderhoudskosten meegerekend dienen te worden in de total cost of ownership kan er eengoede vergelijking ontstaan tussen beide alternatieven. Tevens hoeft er geen rekening te worden gehouden met de lekbak in de constructie. Dit alles kan leiden tot een voordelige oplossing voor de energiedistributie in bijvoorbeeld gemalen en pompsystemen. Echter, ook in andere vakgebieden van de utiliteitsbouw kan gebruik worden gemaakt van deze transformatoren.

Milieu en Veiligheid
Mede door het ontbreken van de olie is de transformator milieuvriendelijk en kan de transformator in milieugevoelige omgevingen uitstekend worden toegepast. Het gebruik van de cast resintrafo is veilig en de transformator is relatief eenvoudig te plaatsen.

Oliegekoelde transformatoren
De oliegekoelde transformator is in de regel de meest toegepaste middenspanningstransformator. Voor reguliere distributietoepassingen, in onderstations of in wijkstations wordt deze transformator frequent toegepast.

 

Wesemann kan u adviseren bij het toepassen van oliegekoelde transformatoren in uw project.
Wesemann levert oliegekoelde transformatoren van het Spaanse fabrikaat Imefy.

Fabrikaat: Imefy
- Trackside
- Vermogensdistributie oplossingen
- Utiliteitbouw
- Klantspecificatie mogelijk
- Maximaal vermogen tot 100MVA

 

Wesemann levert cast resin middenspanningstransformatoren van Hammond Power Solutions.

 

Fabrikaat: HPS
- Tractie, offshore, scheepstoepassing, utiliteitbouw
- Klantspecificatie mogelijk
- Levering vanaf 1 stuks mogelijk
- Maximaal vermogen tot +/- 25MVA

Bel me terug


captcha